Partnereink

A Program társadalmi szereplők összefogására épül, több szakmai szervezet együttműködéséből született. A partnerek a saját szakértelmükkel járulnak hozzá a közös célhoz, a magyar családok és háztartások gazdasági öngondoskodó képességének javításához. A partnerlista nyitott – minden olyan szervezetet szeretettel várunk, amely azonosul a célokkal és van mit hozzátennie a programhoz. Ez a "hozzátétel" a Családi Kasszasikerek Program esetében lehet pl. a meglévő ismeretanyag felhasználása, terjesztése, fejlesztése.
   
 

Már csatlakoztak:

   
Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Mészáros Tamás rektorA Corvinus Egyetem 2008 októberében csatlakozott szakmai támogató partnerként a Családi Kasszasikerek Pénzügyi Öngondoskodás Programhoz. A Corvinus Egyetem Tanárképző Központja a pénzügyi szemléletformálás és ismeretterjesztés területén jelentős feladatokat lát el a gazdasági tanárképzésen keresztül. A „Családi Kasszasikerek” pénzügyi öngondoskodás program keretében kidolgozott szakmai ismeretanyag szorosan illeszkedik a Tanárképző Központ profiljához. Az együttműködés során a Corvinus Egyetem segít a Programban eddig felhalmozott tudásanyagot továbbformálni és fejleszteni. Célként merült fel a különböző – kor, státusz, műveltség szempontból eltérő – társadalmi csoportok speciális igényeinek megfelelő verziók készítése, terjesztése, valamint az ismeretanyag e-learning modulokká történő feldolgozása. Ebben a munkákban a hallgatók, továbbképzésre érkező gyakorló pedagógusok egyaránt részt vesznek, a Tanárképző Központ oktatóinak és a Program szakmai vezetőinek irányítása mellett.

Dr. Bodnár Éva adjunktusTANÍTSUNK OKOSAN GAZDÁLKODNI

A közgazdaságtant oktató, néha ma is csak „Közgáz”-ként emlegetett patinás intézményben jól tudják, hogy a hazai népesség pénzügyi kultúrája jelentős fejlesztésre szorul. Dr. Mészáros Tamás, az egyetem rektora és Dr. Bodnár Éva egyetemi adjunktus beavatnak bennünket, miért kell hátrányt ledolgoznia a magyar lakosságnak a pénzügyi ismeretek területén a fejlett nyugati kultúrákhoz képest, és milyen módon tehetjük meg ezeket a fontos előrelépéseket.

<< tovább olvasom >>

United Way Magyarország

Steven Greimann, United Way HungaryA United Way amerikai gyökerű nemzetközi jótékonysági szervezet, mely Magyarországon jelenlegi fő prioritásként biztonságosabb és egészségesebb környezetet kialakítására törekszik gyermekek és fiatalok számára. Az alapítvány a megelőzhető, elkerülhető balesetek számát kívánja csökkenteni gyermekintézményekben, otthonokban, játszótereken és a közlekedésben. Ennek érdekében összegyűjti a különböző érintett feleket, és velük közösen keres megoldásokat, kutatásokra alapozott beavatkozási lehetőségeket. Ennek a munkának a részeként a United Way Magyarország arra is buzdítja az üzleti szférát és az egyéneket, hogy a helyi közösségek fejlesztésére áldozzanak pénzt és időt. A United Way szervezetek munkáját önkéntes kuratóriumok és szakbizottságok segítik, melyekben vállalatok, civil szervezetek, és helyi közösségek vezetői is részt vesznek.

Steven Greymann, ügyvezető igazgató – Az Alapítvány azért csatlakozott az elsők között a Családi Kasszasikerek programhoz, mert úgy tapasztaltuk, hogy amely családok pénzügyi öngondoskodási készsége fejlettebb, ott a gyermekek nagyobb biztonságban is nevelkednek. A Családi Kasszasikerek Program tehát segít abban, hogy a gyermekek biztonságos és egészséges környezetben nőhessenek fel. Emellett a United Way a magyar társadalom szolgálatába kívánja állítani az amerikai United Way pénzügyi öngondoskodás programjának (Financial Stability Partnership) gazdag tapasztalatait.

Vörös Éva programvezető, United Way„SEGÍTÜNK SEGÍTENI”

Vörös Éva, programvezető – "Ma Magyarországon sokan vannak nagyon nehéz helyzetben amiatt, hogy nem tudják megfelelő módon kezelni a pénzügyeiket, a program többek között rajtuk is próbál segíteni. Sok olyan család fordul a helyi szociális intézményekhez segítségért, akik felismerték, hogy megfelelő cselekvés híján adósságspirálba kerülhetnek. Fontos feladatunknak érezzük, hogy olyanokat is támogassunk és elérjünk a programjaink által, akik még nem tudják pontosan felmérni a problémáikat. A program keretében elsősorban az a dolgunk, hogy az egyes, közvetlenül a rászorulókkal foglalkozó szervezetek felé közvetítsük a program során kifejlesztett eszközöket, tananyagokat, illetve vissza gyűjtsük és rendszerezzük a tanulságokat a további fejlesztésekhez."

<< tovább olvasom >>

Lakásotthonok Országos Szakmai Egyesülete

A Lakásotthonok Országos Szakmai Egyesülete a Gyermekekért civil szerveződés 2000-ben jött létre azzal a céllal, hogy a szülők elvesztése vagy egyéb ok miatt magukra maradt gyermekvédelmi gondoskodásba vett gyermekek családi jellegű gondozása, nevelése, értelmi, testi, erkölcsi fejlődésének elősegítése, önálló életre, munkára, családalapításra való felkészítése során megfelelő szakmai segítséget nyújtson.

Az ebből fakadó feladatok teljesítése érdekében az Egyesület:

  • Folyamatosan figyelemmel kíséri, szakemberei útján tájékozódik a lakásotthonok életéről különösen az ott élő gyermekek személyiségfejlődéséről
  • Szükség szerint segítséget nyújt a nevelőmunkához
  • Segíti a gyermekotthonok és a kapcsolódó létesítmények munkatársainak képzését, továbbképzését és pszichés-szomatikus gondozását.
  • Kapcsolatot tart a magyar és külföldi gyermek- és ifjúságvédelmi szervezetekkel, a magyar állami és társadalmi szervezetekkel.
  • Pénzbeli és természetbeni felajánlásokat, támogatásokat gyűjt céljai megvalósítása, feladatai ellátása érdekében.

Az Egyesület azért támogatja a Családi Kasszasikerek Programot, mivel az szervesen beilleszthető a gyermekotthonok, lakásotthonok nevelési programjába. Gondozottjaik, mivel "rosszul működő" családokból kerültek az Otthonokba, nem rendelkeznek a családi gazdálkodás, illetve pénzügyek terén megfelelő, felnőtt korukban hasznosítható ismeretekkel.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régió

Győri-Dani Lajos, MMSzSzA máltai lovagok jelmondata: "A hit védelme és a szegények istápolása". Ennek megfelelően a több mint kilencszáz éves szervezet közép-magyarországi régiója is szeretettel és áldozatos munkával fordul a szegényekhez, bajbajutottakhoz, tevékenységét a mai kor elvárásaihoz és körülményeihez igazítva. A Máltai Szeretetszolgálat fő értékei a közösség ereje, a feladathoz való alázat, a magas szintű szakmai felkészültség, de talán legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata.

A Családi Kasszasikerek Program keretében a szervezet helyi oktatási projekteket működtet, ezek tapasztalatait igyekszik visszaforgatni a tananyagba, sőt, a MMSzSz által életre hívott szociális segítő képzésbe integrálni a Családi Kasszasikerek Program anyagát.

Provident Pénzügyi Zrt.

Szirmák Botond vezérigazgató, ProvidentA Provident a Családi Kasszasikerek Program kezdeményezője és egyik fő támogatója. A lakosság pénzügyi öngondoskodó képességének növelése nem csak jótékony ügy, amely jól illeszkedik a vállalat Társadalmi Felelősségvállalás Programjához. A Provident azt szeretné, hogy Magyarországon is megfelelő ismeretek birtokában, felelős módon választhassanak az ügyfelek a piac kínálatából. A felelős hitelezés és a felelős hitelfelvétel együtt vezet ugyanis ahhoz, hogy elégedett ügyfelek köthessenek üzletet sikeres vállalatokkal.

A Provident Pénzügyi Zrt. ügyfelei otthonában nyújt kis összegű, rövid futamidejű gyorskölcsön szolgáltatást. A vállalat a londoni tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) csoport tagja, amely 6 országban (Lengyel-, Magyar- és Csehország, Szlovákia, Románia, Mexikó) szolgálja ki ügyfeleit. Magyarországon a Provident 2001 májusában alakult meg. A sikeres növekedés eredményeként ma több mint 4,000 alkalmazott és mintegy 140 iroda segítségével szolgálja ki ügyfeleit országszerte. A Provident vállalati felelősségvállalás programja átszövi a vállalat teljes működését, érintve többek között a fenntarthatóságot, átláthatóságot, az esélyegyenlőséget és diverzitást, a közösségi programokat, vagy az ügyfelek és alkalmazottak elégedettségének követését, munkatársai képzését.

A Provident társadalmi felelősségvállalás programja:

<< Provident CSR 2009 2010 >> [ rövid verzió, magyarul ]

<< Provident CSR 2009 2010 >> [ hosszabb verzió, angolul ]

 

Az IPF társadalmi felelősségvállalás programja: << IPF CSR Programme 2009 >>

A IPF 2009. évi éves jelentése: << IPF Annual report 2009 >>