Eszközök

A Családi Kasszasikerek Program keretében segédeszközöket fejlesztettünk, amelyek támogatják a családokat és háztartásokat abban, hogy okosabban gazdálkodhassanak meglévő pénzügyi forrásaikkal. Az alábbiakban közzétett anyagokat bárki ingyen letöltheti, használhatja, és változatlan formában terjesztheti is.

 

Nyomtatható családi költségvetési napló

Mindig tudom, mire költöttem a pénzem.

546 KB, *.PDF, 6 oldal x A/4

Nyomtatható segítség a családi költségvetés tervezéséhez. Vezethetjük benne bevételeinket, kiadásainkat, kimutatásokat készíthetünk. A nyomtatvány családgondozók és pedagógusok közreműködésével készült. Külön köszönjük Tar-Bárczy Szilviának, a Józsefvárosi Családsegítő Szolgálat munkatársának a segítséget.

<< Letöltöm >>

Családi Költségvetés Kalkulátor szoftver v1.01

Megtervezzük, hogy meddig ér a takarónk.

2 MB, *.msi telepítő fájl

A program telepítéséhez a Microsoft ".net" keretrendszer legalább 2.0 verziója szükséges, melyet – ha eleve nincs telepítve – a legtöbb számítógép automatikusan letölt a Microsoft weboldaláról. Ha ez nem történik meg, itt érdemes próbálkozni (ez a csomag a Windows XP-nek 2-es szervizcsomaggal frissített verziójához való, más operációs rendszerhez is találunk ugyanitt telepítőkészletet): XP SP2 MS .NET 2.0

A szoftvert kifejezetten a Családi Kasszasikerek Program keretében fejlesztettünk ki. Segít kézben tartani egyének és családok pénzügyeit. Vezethetjük benne bevételeinket, kiadásainkat, statisztikákat készíthetünk, és folyamatosan nyomon követhetjük vele a pénzügyi egyenlegünket.

<< Letöltöm >>

 

THM Kalkulátor

Hogy ügyelni tudj a részletekre is.

132 KB, *.exe telepítő fájl

Ezt a szoftvert is a Családi Kasszasikerek Program keretében fejlesztettünk ki. THM számításra képes különféle megadott paraméterek alapján (törlesztőrészlet, hitelköltség, stb.). Kizárólag oktatási, szemléltetési célra javasoljuk, mert egy esetleges törvényváltozás vagy rendelet befolyásolhatja a THM számítás modelljét.

<< Letöltöm >>

 

Családi Kasszasikerek "500 Ft-os" Receptkönyv

Hogy ügyelni tudj a részletekre is.

1,6MB; *.pdf dokumentum

A receptkönyv olyan ételeket tartalmaz, amelyet akár négy főre 500 Ft-ból el lehet készíteni (2009-es adatok szerint). A gyűjteményt az Erdőkertesi Esély Kistérségi Szociális Szolgálat Háziasszonyklubja alkotta, segítségül a Szolgálat által hátrányos helyzetű családok számára működtetett gazdasági öngondoskodás tanfolyam és klub számára. Ezúton is köszönjük nekik a honlapunk valamennyi látogatója nevében.

<< Letöltöm >>

 

Visszajelzések

Nem gondoljuk, hogy minden téren tökéleteset alkottunk – szívesen vesszük a tananyaggal kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket, javaslatokat:

* a szerkesztoseg[kukac]csaladikasszasikerek.hu e-mail címre

* a weblappal kapcsolatos rövid értékelő lap keretében: [ közvéleménykutatás ]